Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Laž i glupost koju je Plenković izrekao ne bi izgovorio ni dokazani ustaša Ante Gotovina

  • Извор: СРНА
  • 05.08.2022. 14:26

Laž i glupost da je Srbija kriva za protjerivanje i ubijenje Srba u "Oluji", koju je izrekao premijer Hrvatske Andrej Plenković, ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i neosuđeni zločinac Ante Gotovina, koji najbolje zna koliko je zločina i zla nanio Srbima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

"To ne zna samo Haški tribunal", rekao je Vulin.

On je naglasio da su ustaše, koje su jedine formirale logore samo za djecu, surovošću i ludilom premašile svoje njemačke učitelje, prenosi televizija "Pink".

"Kome je Stepinac svetac, njemu je Jasenovac radni logor, Sisak dječije odmaralište, a 'Oluja' - zločinački poduhvat Srba", naglasio je Vulin i dodao da se takvima ne ćuti i ne prašta.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je na proslavi "Oluje" u Kninu da "Hrvatska zna kako je biti žrtva agresije", te da je "Srpsko rukovodstvo "prisililo Hrvatsku na protjerivanje Srba".

Hrvatske snage su 4. avgusta 1995. godine napale Republiku Srpsku Krajinu (RSK) - teritoriju formalno pod zaštitom mirovnih snaga UN, načinivši niz zločina i protjeravši 250.000 Srba.

U zločinačkoj akciji "Oluja" je, prema evidenciji "Veritasa" poginulo i nestalo 1.872 Srba.

Hrvatska vojska je tokom ofanzive i nakon pada Krajine počinila zločine nad srpskim civilima, a spaljeno je više od 22.000 srpskih kuća.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм