Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Osim Matejeve porodice, MUP-u je najvažnije da dođe do informacije o njemu

  • Izvor: Tanjug
  • 11.01.2022.10:05

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je jutros da se potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom nastavlja, da se sve obale istražuju i da nikome osim Matejeve porodice nije kao MUP-u važno da dođe do informacije o njemu.

"Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voleli bismo da ga nađemo živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, delove Dunavskog akvatorijuma, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce", rekao je on gostujući na TV Pink.

Istakao je da potraga nije prekidana ni za Novu godinu, ni za Božić i da će biti nastavljena, jer je svaki sekund važan, kao i da se provjeravaju sve informacije koje o ovom slučaju stižu do MUP-a.

Zahvalio je Matejevom ocu Nenadu koji je, kako je rekao, veoma korektan i koji je uprkos situaciji u kojoj se nalazi uspio da sačuva prisebnost i cijeni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Juče sam razgovarao sa njim i članovima visoke delegacije hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova koji su došli da se upoznaju sa slučajem", rekao je Vulin i dodao da se nada da su pripadnici hrvatskog MUP-a zadovoljni istragom koja se sprovodi u Srbiji.