Покрет социјалиста

Вулин: Такозвано Косово се не би помињало да је Русија и даље члан Савјета Европе

  • Извор: СРНА
  • 08.04.2024. 10:16

Да је Русија и даље члан Савјета Европе такозвано Косово се не би помињало, сматра оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

"Тамо гдје нема Русије, нема ни правде за Србију. Срби, шта вам није јасно", упитао је Вулин коментаришући то што је Русија осудила настојање да Приштина буде примљена у Савјет Европе.

Вулин, који је и сенатор Републике Српске, каже да је однос према чланству такозваног Косова у Савјет Европе однос према Србији.

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

Он је истакао и да зато већина чланица ЕУ и сви функционери бриселске администрације гласају за такозвано Косово знајући да гласају против Србије, али да је Русија, упркос својим проблемима, и овај пут подржала.

Министарство иностраних послова Русије осудило је настојања да Приштина буде примљена у Савјет Европе.

Упорно настојање да самопроглашено Косово постане чланица Савјета Европе указује на деградацију те организације, речено је у руском Министарству, гдје напомињу да су "аутори ове иницијативе лако прегазили кључну одредбу повеље Савјета да је створена у циљу јачања јединства европских народа".

Вулин: Србија да покаже да су јој важнији пријатељи ван ЕУ, него непријатељи у Унији

Вулин: Србија да покаже да су јој важнији пријатељи ван ЕУ, него непријатељи у Унији

Комитет за политичка питања и демократију Парламентарне скупштине Савјета Европе недавно је прихватио препоруку да самопроглашено Косово буде позвано да постане чланица Савјета Европе.

У складу са важећим прописима, овај документ ће бити разматран током пленарне сједнице.

Пратите нас и путем Вибера