"Отежава живот и Србији"

За опозиционарку у Србији, Српска је "националистички ентитет који прави проблеме на Балкану"

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 12:30

"Република Српска је националистички ентитет који прави проблеме на Балкану", сматра Биљана Стојковић, истакнути опозиционар у Србији, копредсједница странке "Заједно" и професор на Универзитету у Београду.

Поред тога, за њу Република Српска, у чије темеље је животе уградило више од 23.000 бораца, ствара "проблеме животу у Србији, те јој треба смањитит ингеренције."

"Ако остане оваква националистички ентитет који прави проблеме на Балкану и коначно животу нама у Србији и животу у БиХ, онда бих врло навијала да јој се смање ингеренције", рекла је Биљана Стојковић у емисији "Говорница" у мају 2021. године.

Дио када говори о Републици Српској, погледајте од 2:35:53.


Како за себе поносно каже, учесница је свих протеста од 90-тих, а за своју државу каже да је "против народа".

За 17. децембар у Србији су заказани парламентарни и локални избори, а многи кандидати опозиције који желе да се докопају власти, сматрају да су Срби само у "кругу двојке". 

Српском народу много мука задају странци, али много више проблема стварају аутошовинисти, тј. они којима није стало ни до државе, ни до народа, ни историје, културе, традиције... Тако је у тешким временима, врло важно да се Срби, као бројчано мали народ, могу окупити око лидера који препознају историјски тренутак и важност националне кохезије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!