Боцан-Харченко

"Запад кажњава Београд због политичке независности"

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 22:49

Запад је подстакао најновију ескалацију на Косову и Метохији да био казнио Београд због његове политичке независности, изјавио је данас руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.

- У одређеној мјери, садашњи развој догађаја и овај нови излив тензија могу се с правом посматрати као да Запад кажњава предсједника Србије Александра Вучића због независности, одлучности и слободоумља које је показао на Генералној скупштини УН - рекао је Боцан-Харченко у видеу постављеном на "Телеграм" каналу телевизије "Звезда".

Петковић: Приштина јучерашњи догађај користи као повод за најогољенији терор на сјеверу Косова

Петковић: Приштина јучерашњи догађај користи као повод за најогољенији терор на сјеверу Косова

Он је истакао да се Запад држи свог курса да потисне политичку вољу Београда, да потисне читав српски свијет, који одбија да буде марионета тог истог Запада, за разлику од многих других земаља.

Руски дипломата је рекао да нема сумње да западне земље у Србији желе ситуацију контролисане напетости да би "извршиле притисак на Вучића и натјерале га да призна Косово прије него касније".

- У својој изјави о овим дешавањима, предсједник Србије је још једном обећао да Београд никада неће признати Косово. Ово је тврда, чврста позиција - рекао је руски амбасадор, пренио је ТАСС. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.