Jagodina

Zna kako je kada se nema za taksi i autobusku kartu - Stevan besplatno prevozi građane u hitnu i bolnicu

  • Извор: Курир
  • 23.09.2021. 16:18

Stevan Savić iz Jagodine, prije nekoliko mjeseci počeo je besplatno da prevozi svoje sugrađane do bolnice ili hitne pomoći. Na ovaj humani gest odlučio se jer je i sam bio u situaciji da mu je bila potrebna pomoć, ali nje nije bilo, a za taksi, ili kartu za autobus nije imao novca. Iako je prošlo nekoliko godina od tada, čim su se stvorili uslovi, Stevan je svoje obećanje ispunio.

"Kao mali sam bio u šumi s nekim drugarima i sjekli smo drva, padne mi drvo na glavu, iscjepa je i mi smo zvali Hitnu pomoć, međutim, pošto je Jagodina grad sa 60 ili 70 hiljada stanovnika, nemam pojma tačno, a ima samo jednu ekipu Hitne pomoći po smjeni, oni su tad bili u nekom selu, ne sjećam se kojem, ali znam da su mi rekli da prije 45 minuta ne mogu nikako da stignu da dođu", započinje on svoju priču o humanosti.

To je bilo prvi put kada mu je trebala pomoć, koja je izostala. Drugog puta bilo mu je još teže, jer je pomoć bila potrebna njegovom sinu. Morao je hitno da ga vodi u bolnicu, ali nije znao kako.

"Supruga i ja smo mladi bračni par, imamo dvoje djece. Tad trenutno oboje nismo radili, nismo imali nikakva primanja sem socijalne pomoći koja je bila negdje oko 14.000 dinara i naravno, taj novac nije trajao ni do 20 dana u mjesecu. Još živite privatno, treba roditi i pare za kiriju i tako dalje. Onda je moj sin progutao metalnu kovanicu od pet dinara tog dana, bio je beba, i vodili smo ga ovdje kod ljekara u Jagodinu, odradili su mu rendgen i novčanica mu se zaglavila tu, morao je da ide u Ćupriju da mu se to vadi", prisjeća se Jagodinac u čijim sjećanju je ostalo i gorak podatak da je onda kad mu je najviše trebalo, u džepu imao samo 130 dinara. To nije bilo dovljno da plati taksi ili kupi autobusku kartu.

U susret mu je izašla prva komšinica, a Stevan se obavezao da će pomagati ljudima čim kupi automobil i sredi finansije.

Šest godina kasnije, Stevan je ispunio obećanje. Zaposlio se, kupio auto, i dao oglas u kome nudi prevoz do ljekara svima kojima je to neophodno.

"Čovjek se osjeća lijepo kad pomogne nekome. Ja znam koliko je to meni bilo neophodno kad sam bio u toj situaciji i kad nisam imao za prevoz i koliko sam se osjećao glupo kad sam zamolio tu ženu, koju relativno malo znam, da nas odveze do bolnice i znam koliko je to meni značilo, tako da vjerujem i da nekom takođe to mnogo znači", ispričao je Jagodinac i dodao da su ga do sada kontaktirali nekoliko puta a da je među njima bilo bolesne djece, uznemirenih roditelja, ali i jednog posrnulog pijanca.

(Izvor/Foto: Kurir)

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок