ATV

Sa borbenim vozilima

Zubin Potok: Rosu sa dugim cijevima ispred zgrade opštine

 • Извор: СРНА
 • 26.05.2023. 15:33

Stotinjak pripadnika kosovske policije i specijalaca Rosu sa bornim vozilima i dugim cijevima stiglo je u centar Zubin Potoka i rasporedilo se na pedesetak metara od zgrade opštine koju namjeravaju da nasilno preuzmu, rekao je Srni predsjednik nevladine organizacije "Zubin Potok" Miko Biševac.

"Situacija je veoma napeta, policija tvrdi da će ući u zgradu opštine ispred koje stoji stotinjak golorukih mještana, okupljenih samoinicijativno i nastoje spriječiti upad Rosu u zgradu opštine", rekao je Biševac.

Maja Fićović sa Kosova za ATV: Kfor na ulazu u Zvečan

Maja Fićović sa Kosova za ATV: Kfor na ulazu u Zvečan

Biševac je napomenuo da je pojačanje kosovskoj policiji stiglo poslije odlaska iz Zubinog potoka nelegalno izabranog gradonačelnika Izmira Zećirija.

"Plašimo se da će doći do incidenata jer je očigledno da je Rosu spremna da nasilno uđe u zgradu opštine", rekao je Biševac.

Kurtijevi specijalci nasrtali na goloruk narod, povrijeđeno više Srba

Kurtijevi specijalci nasrtali na goloruk narod, povrijeđeno više Srba

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije - Zubinom potoku, Leposaviću, Zvečanu i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se oglasile sirene za uzbunu pošto su nelegalno izabrani gradonačelnici iz reda albanske zajednice u pratnji kosovske policije najavili ulazak u objekte u kojima su smještene opštinske administracije.

Vše lica povrijeđeno je u sukobu između pripadnika policije samoproglašenog Kosova, koja je bacila desetak suzavaca na mještana opštine Zvečan koji su tijelima nastojali da spriječe ulazak policije u zgradu opštine, javio je dopisnik Srne pozivajući se na srpske izvore.

Desetoro povrijeđenih prilikom upada Kurtijevih specijalaca u zgradu opštine Zvečan

Desetoro povrijeđenih prilikom upada Kurtijevih specijalaca u zgradu opštine Zvečan

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.


 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.