Rasvijetljeno ubistvo Kucijaka

Alena Z. platila 70 hiljada evra za likvidaciju novinara

  • 01.10.2018. 15:43

Osumnjičena Alena Z. platila je desetine hiljada evra za ubistvo novinara Jana Kucijaka, koje je izazvalo masovne proteste i smjenu Vlade, saopšteno je danas iz tužialštva.

"Alena Z. naredila je ubistvo, Tomas S. ih je ubio, Miroslav M. bio je vozač, Zoltan A. posrednik", rekao je neimenovani tužilac novinarima u Bratislavi. 

U pritvoru su četiri lica protiv kojih su podignute optužnice. 

Tužilac je rekao da je Alena Z. navodno platila 50 hiljada evra i oprostila dug od 20 hiljada evra u zamjenu za ubistvo. 

"Samo ubistvo Jana Kucijaka je naređeno. Njegova vjerenica je bila nevina žrtva koja je bila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", rekao je tužilac, prenio je AFP. 

Šef policije Milan Lukanski rekao je da je osumnjičeni ubica bivši policajac. 

Lokalni mediji javljaju da je Alena Z. radila kao prevodilac za slovačkog preduzetnika Marijana Kocnera, čije su poslovne aktivnosti bile predmet istraga Kucijaka. 

Mediji, takođe, navode da je Kocner navodno kum kćerke 44-godišnje Alene Z. 

Tužilac Jaromir Čižnar rekao je danas da sada neće da govori o tome da li je biznismen Kocner umiješan u ubistvo. 

Kucijak, koji je istraživao veze političara i italijanske mafije, pronađen je mrtav zajedno sa svojom vjerenicom u njihovoj kući nedaleko od Bratislave u februaru ove godine.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.