Предсједник Азербејџана

Алијев понудио подршку Ирану

 • Извор: Агенције
 • 19.05.2024. 18:51

Баку је спреман да пружи сву могућу подршку Техерану у вези са несрећом у којој је учествовао хеликоптер иранског предсједника Ебрахима Раисија, изјавио је предсједник Азербејџана Илхам Алијев.

"Данас, након пријатељског опроштаја са предсједником Исламске Републике Ирана Ебрахимом Раисијем, дубоко смо узнемирени вијестима о паду хеликоптера са највишом делегацијом у Ирану", навео је Алијев на друштвеној мрежи Икс, додајући да се моле за њих.

Он је додао да је Азербејџан "као сусјед, пријатељ и братска земља", спреман да понуди сваку потребну помоћ Ирану.

Раније током дана, ирански медији јавили су да је хеликоптер у којем су били Раиси, ирански министар спољних послова Хосеин Амирабдолахијан и њихови сапутници доживио несрећу на сјеверозападу Ирана.

Ирански министар унутрашњих послова Ахмад Вахиди је касније потврдио да се догодио инцидент.

Спасилачке екипе су стигле на лице мјеста, али је операција потраге отежана тешким временским условима, наводи се у извјештајима.

Пратите нас и путем Вибера

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм