Potrošili nevjerovatnu količinu resursa

Američki oficir: Zelenski je prekasno predao Bahmut, ugrožena kontraofanziva!

 • Извор: Агенције
 • 23.05.2023. 17:38

Ukrajina i Rusija su pripisale ogromnu političku i psihološku važnost borbi u Bahmutu, a sada je najveći problem to što su Ukrajinci svakako izgubili grad, a u pokušaju da ga zadrže su potrošili nevjerovatnu količinu resursa, kako u ljudstvu, tako u naoružanju i opremi, objasnio je za "Foks njuz" američki oficir u penziji Danijel Dejvis.


Kako je govorio Zelenski: Padne li Bahmut, Rusija je pobijedila

Kako je govorio Zelenski: Padne li Bahmut, Rusija je pobijedila


Kako je istakao, kada je u pitanju pokretanje kontraofanzive, Zelenski se nalazi u "ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - kajaćeš se" situaciji, rekao je on u televizijskoj emisiji "Amerika reports". 

Pušilin: Grad se zvanično zove Artjomovsk, a ne Bahmut

Pušilin: Grad se zvanično zove Artjomovsk, a ne Bahmut

"Ukrajinci su imali dobru šansu za kontraofanzivu prije mjesec ili dva. Da su se na vrijeme povukli iz Bahmuta, bili bi u mnogo boljoj poziciji. Ipak, tamo su iskoristili toliko ljudi da sada imaju manju udarnu snagu", ocijenio je on dodajući da će biti teško pokrenuti kontraofanzivu u bilo kom pravcu. 

Dejvis je dodao da gubici u Bahmutu mogu da imaju značajan negativni uticaj na pokušaj Ukrajinaca da uopšte započnu kontraofanzivu ovog proljeća ili ljeta.

Zelenski priznao: Izgubili smo Bahmut!

Zelenski priznao: Izgubili smo Bahmut!

Objašnjavajući trenutnu situaciju u tom gradu, američki oficir je naveo da su ga  "Rusi definitivno u potpunosti zauzeli", te da nije tačno da su ukrajinske snage "opkolile ruske sa tri strane", već da je u pitanju neuspješan pokušaj Ukrajinaca da probiju odbrambena krila Oružanih snaga Rusije na sjeveru i jugu. 

"Rusi definitivno imaju punu kontrolu u Bahmutu, iako već više od mjesec dana imaju efektivnu kontrolu. Mislim da su kontrolisali 90 odsto teritorije prije mjesec dana i metodično su zauzimali ostalih 10 odsto koje sada definitivno imaju", rekao je on dodajući da su Ukrajinci nakon toga naišli na "prilično čvrstu rusku odbranu". 

Izviđački dron snimio posljednje trenutke bitke za Bahmut: Ovako je pala ukrajinska tvrđava?

Izviđački dron snimio posljednje trenutke bitke za Bahmut: Ovako je pala ukrajinska tvrđava?

"Ukrajinsko južno krilo je zaustavljeno prije neka 4 dana, a sjeverno je pravilo minimalan napredak", rekao je Denijels i dodao da u Bahmutu i dalje "postoje neki ukrajinski vojnici", ali da oni bez dodatnih rezervi i resursa neće moći da idu dalje.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.