ATV

Члан Демократске партије

Амерички сенатор оптужен за примања мита

 • 22.09.2023. 17:04

Амерички сенатор Роберт Менендез, демократа из Њу Џерзија, и његова супруга оптужени су за кривично дјело примања мита, саопштили су данас федерални тужиоци.

Kанцеларија америчког тужиоца на Менхетну оптужила је Менендезове да су примили хиљаде долара мита од бизнисмена из Њу Џерзија у замјену за кориштење сенаторове моћи и утицаја да би заштитили и обогатили бизнисмене и били од користи властима Египта.

Тужиоци наводе да је мито обухватао готовину, злато, уплате за хипотеку за кућу, новчану надокнаду за посао са минималним захтјевима, луксузно возило и друге вриједне ствари.

Роберт Менендез и његова супруга Надин Менендез суочавају се са по три тачке оптужнице. Сенаторова канцеларија за сада није одговорила на захтјев за коментар.

Менендез, предсједник утицајног комитета америчког Сената за спољне односе, раније је био оптужен у Њу Џерзију за прихватање приватних летова, прилога за кампању и других облика мита од богатог покровитеља у замјену за званичне услуге, али порота није донијела закључак да је крив на суђењу 2017. године.

Он је члан Сената од 2006. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.