Više puta odgađano

Amerikanci lansirali špijunski satelit

 • 20.01.2019.15:56

Nakon nekoliko sedmica kašnjenja raketa je u kosmos poslala satelit Nacionalne izviđačke službe iz vazduhoplovne baze Vandenberg u 11.10 sati po pacifičkom vremenu, javlja ULA.

Lansiranje ove 233 metra visoke rakete Delta IV Heavy više puta je odgađano.

Prvobitno je trebala biti lansirana 7. decembra kada su se pojavili su se problemi s izlivanjem hidrogena, s jakim vjetrovima i problemi s opremom za komunikaciju sa kopnom.

Sljedećeg dana kompanija “United Launch Alliance” prekinula je lansiranje rakete samo sedam sekundi prije planiranog polijetanja, piše Klix.

Međutim posljednji pokušaj lansiranja bio je uspješan.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.