Јарослав Хунка

Аплаудирали му у парламенту: Канада одбила да изручи нацисту Русији

  • 13.02.2024. 15:35

Отава је одбила да Москви изручи бившег есесовца Јарослава Хунку, коме је канадски парламент аплаудирао, рекао је за "РИА Новости" неименовани извор у руском Министарству спољних послова.

"Наш захтјев за екстрадицију је формално одбијен, наводећи као разлог непостојање споразума о екстрадицији између наших земаља", навео је саговорник агенције.

Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

Руски амбасадор у Отави Олег Степанов изјавио је раније да је Русија канадским властима поднијела захтјев за изручење бившег есесовца Јарослава Хунке, коме је канадски парламент аплаудирао.

Руски амбасадор је указао да су канадске власти обећале да ће размотрити могућност изручења Хунке Русији, напоменувши да, упркос свим увјеравањима, "још нема одговора из Министарства правде и других ресора".

Не пада ивер далеко од кладе? Дјед Аналене Бербок је био нациста

Не пада ивер далеко од кладе? Дјед Аналене Бербок је био нациста

Крајем септембра, украјински предсједник  Владимир Зеленски посјетио је канадски парламент, у који је, између осталих, позван и 98-годишњи Хунка, који је представљен као "украјинско-канадски ветеран Другог свјетског рата, који се борио против Руса за независност Украјине". 

Публика га је дочекала овацијама. Скандал је избио када је постало јасно да се Хунка борио у саставу Галиције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?