Јарослав Хунка

Аплаудирали му у парламенту: Канада одбила да изручи нацисту Русији

 • 13.02.2024. 15:35

Отава је одбила да Москви изручи бившег есесовца Јарослава Хунку, коме је канадски парламент аплаудирао, рекао је за "РИА Новости" неименовани извор у руском Министарству спољних послова.

"Наш захтјев за екстрадицију је формално одбијен, наводећи као разлог непостојање споразума о екстрадицији између наших земаља", навео је саговорник агенције.

Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

Руски амбасадор у Отави Олег Степанов изјавио је раније да је Русија канадским властима поднијела захтјев за изручење бившег есесовца Јарослава Хунке, коме је канадски парламент аплаудирао.

Руски амбасадор је указао да су канадске власти обећале да ће размотрити могућност изручења Хунке Русији, напоменувши да, упркос свим увјеравањима, "још нема одговора из Министарства правде и других ресора".

Не пада ивер далеко од кладе? Дјед Аналене Бербок је био нациста

Не пада ивер далеко од кладе? Дјед Аналене Бербок је био нациста

Крајем септембра, украјински предсједник  Владимир Зеленски посјетио је канадски парламент, у који је, између осталих, позван и 98-годишњи Хунка, који је представљен као "украјинско-канадски ветеран Другог свјетског рата, који се борио против Руса за независност Украјине". 

Публика га је дочекала овацијама. Скандал је избио када је постало јасно да се Хунка борио у саставу Галиције.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.