ATV

Predsjednik SAD

Bajden odobrio novi paket vojne pomoći Ukrajini: "Zelenski Americi dao uvjeravanja"

 • Izvor: SRNA
 • 31.05.2023. 22:16

Američki predsjednik Džozef Bajden odobrio je novi paket vojne pomoći Ukrajini od ukupno 300 miliona dolara koji uključuje municiju za bespilotne letjelice i druge vrste oružja.

Američki zvaničnici navode da nema sugestija da su američki dronovi ili municija upotrebljeni u napadu na Moskvu, za koje Kremlj okrivljuje Ukrajinu. Administracija američkog predsjednika iznijela je jasan stav Ukrajini da se naoružanje proizvedeno u SAD ne bi trebalo koristiti za udare unutar teritorije Rusije.

"Ne govorimo im gdje da napadaju ili ne. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski i njegovo vojno rukovodstvo donose odluke šta da čine iz vojne perspektive", rekao je portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi.

Prema njegovim riječima, Zelenski je Americi dao uvjeravanja da će Ukrajinci poštovati izražene zabrinutosti.

Bajden: Zelenski garantovao da avioni

Bajden: Zelenski garantovao da avioni "F-16" neće napadati Rusiju

Američki zvaničnici nisu objavili detalje o municiji za dronove u novom paketu pomoći niti je navedeno za koju vrstu letjelica.

Američko Ministarstvo odbrane poslalo je Ukrajini razne vrste dronova, za špijunažu i napade, uključujući posljednje dvije verzuije "Svičblejd", takozvane kamikaze.

Amerika je do sada Ukrajini poslala više od 37,6 milijardi dolara naoružanja i opreme. Posljednji paket naoružanja Amerika će poslati iz sopstvenih zaliha.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.