Američki predsjednik

Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka tajnosti u vezi sa porijeklom kovida-19

 • Izvor: Agencije
 • 21.03.2023. 08:08

Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je zakon kojim zahtijeva od direktora Nacionalne obavještajne službe Avrila Hainesa da skine oznaku tajnosti sa informacija u vezi sa porijeklom kovida-19, saopštila je Bijela kuća.

Bajden je rekao da dijeli mišljenje Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o porijeklu kovida-19. Međutim, on je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbjednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, prenio je Rojters.

- U sprovođenju ovog zakona, moja administracija deklasiraće i podijeliti onoliko informacija koliko je moguće, u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbjednosti - naveo je Bajden u saopštenju.

Prijedlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predstavničkom domu prije slanja u Bijelu kuću.

Vol strit džurnal izvijestio je prošlog mjeseca da je ministarstvo energetike SAD procijenilo da je pandemija vjerovatno nastala zbog "curenja" virusa iz kineske laboratorije u Vuhanu. Peking je demantovao takvu procjenu.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.