Predsjednik Amerike

Bajden se obrukao tokom govora: Uporedio Elizabetu II sa svojom majkom koja je mrzila Engleze

  • Izvor: B92
  • 19.09.2022.13:48

Predsjednik Amerike Džo Bajden pridružio se Britaniji u žaljenju za smrću kraljice Elizabete II dok se prisjećao svoje posljednje uspomene sa kraljicom i kako ga je podsjetila na njegovu majku, Ketrin Finegan, poznatu kao Džin.

Međutim, poređenje između njih dvije završilo se vrlo neprijatno, pošto je Bajdenova majka jednom navodno odbila da spava u krevetu u kojem je spavala kraljica s obzirom na to da je bila Irkinja koja je otvoreno mrzila Engleze.

– Način na koji me je kraljica Elizabeta II dodirnula kada se nagnula da pita da li sam dobro, da li mi nešto treba. Uvijek se brinula da svi oko nje budu dobro – rekao je Bajden u obraćanju i dodao kako ga je to podsjetilo na njegovu majku.

Nastavio je da se prisjeća vremena kada je njegova majka, koja je irskog porekla, putovala u Veliku Britaniju i provela noć u hotelu gdje joj je rečeno da ga je kraljica jednom posjetila, prenosi B92.

– Bila je toliko užasnuta da je spavala na podu cijele noći, umjesto da rizikuje da spava na krevetu na kome je spavala kraljica.