Њемачка

Берлин шаље Кијеву још један систем Патриот

  • Извор: СРНА
  • 13.04.2024. 17:06

Њемачка ће испоручити Украјини још један систем противваздушне одбране "патриот" ради заштите од руских ваздушних удара на енергетску инфраструктуру, изјавио је њемачки министар одбране Борис Писторијус.

"Из овог разлога подржавамо Украјину још једном борбеном јединицом `патриот`", саопштио је Писторијус и додао да Њемачка ради на убрзању ове испоруке.

Тиме ће укупни број "патриота" које је Њемачка испоручила Украјини порасти на три.


Шта је то Русија тестирала: Неки мислили да је нападнут Израел

Шта је то Русија тестирала: Неки мислили да је нападнут Израел

Њемачки министар спољних послова Аналена Бербок изјавила је прошле седмице да су њемачке резерве система противваздушне одбране исцрпљене и да Берлин заједно са својим партнерима жели да купи ове системе за Украјину од трећих држава.

Русија је досљедно упозоравала Запад да наставак испоруке оружја Украјини неће донијети ништа осим ескалације непријатељства и продужења сукоба.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упозорио је да ће сваки војни терет бити легитимна мета за Русију. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм