Џон Кирби

Бијела кућа: Украјина и Израел нису исто, нећемо обарати руске дронове

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 11:16

САД немају намјеру да се директно сукобе са руским снагама у име Кијева, рекао је портпарол Бијеле куће за националну безбједност Џон Кирби.

Он је истакао да САД неће обарати руске беспилотне летјелице и ракете испаљене на Украјину, за разлику од тога како су америчке снаге заштитиле Израел од иранског напада прошлог викенда.

"Знао сам да долази ово питање. То су различити сукоби, другачији ваздушни простор, другачија пријетња. Амерички предсједник Џозеф Бајден је од почетка сукоба у Украјини био јасан да САД неће бити умијешане у тај сукоб у борбеној улози", рекао је Кирби, одговарајући на питање новинара да ли би иста тактика коју САД користе на Блиском истоку могла да се користи у сукобу у Украјини.


Откривен један од наводних израелских планова за освету Ирану

Откривен један од наводних израелских планова за освету Ирану

САД, Велика Британија и Француска помогле су Израелу да одбије масивни ракетни напад Ирана као одмазду за израелски напад на ирански Генерални конзулат у Дамаску раније овог мјесеца.

Западне силе су се обавезале да ће пружити помоћ Кијеву "колико год буде потребно" да порази Русију. Међутим, они су више пута одбацили идеју о директном ангажовању против руских снага, подсјећа "Раша тудеј".

Чак је и француска Влада, која није искључила распоређивање трупа у Украјину, јасно ставила до знања да би било каква хипотетичка мисија била у ствари растерећење украјинских војника од неборбених дужности, како би Кијев могао да пошаље више својих трупа на линију фронта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена