Jedan od razloga za razvod

Bil Gejts: Druženje s pedofilom Epstajnom bilo je velika greška

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2021. 17:18

Bil Gejts priznao je da je velika greška bila družiti se s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom te je otkrio kako su zajedno bili na nekoliko večera. Gejts je u razgovoru za CNN priznao i kako je bio jako tužan nakon razvoda od supruge Melinde, a jedan od glavnih razloga za razvod bilo je njegovo druženje s Epstajnom.

Prijateljski odnos Gejtsa i Epstajna datira još iz 2011., kada je Epstajn uplatio sredstva u fondaciju Gejts i JP Morgan, ali zbog toga se Gejts žestoko svađao sa suprugom. Melinda je bila bijesna zbog njegovog druženja s pedofilom i rekla da s tim ne želi imati nikakve veze. Advokate za razvod angažovala je 2019., kada su susreti Gejtsa s Epstejnom dospjeli u javnost.

Gejts je Epstajna posjetio u njegovoj kući više puta, a s njim je čak razgovarao o svom braku, kada mu je Epstajn savjetovao da se rastane. Gejts je za CNN rekao kako je i on bio zabrinut zbog Džefrija, koji je priznao krivicu te je osuđen 2008. zbog navođenja maloljetnice na prostituciju, godinama prije nego što ga je Gejts upoznao.

Gejts je htio dobiti veliki novac od Epstajna

"Bio sam s njim na nekoliko večera nadajući se da će on osigurati milione za filantropsku organizaciju vezanu uz globalno zdravlje putem svojih kontakata. Kad sam vidio da od toga neće biti ništa, naša druženja su završila. Bila je velika greška što sam proveo svoje vrijeme s njim i dao mu na važnosti. Bilo je i drugih u sličnoj situaciji, ali pogriješio sam", naglasio je Gejts.

Njegov portparol kazao je da Gejts nije ostvario apsolutno nikakvu ni poslovnu vezu ni prijateljstvo s Epstajnom i da su njihovi susreti bili isključivo vezani uz filantropiju. CNN-ov voditelj pitao je Gejtsa žali li zbog nedavnih napisa da se nedolično ponašao na radnom mjestu, ali Gejts nije konkretno odgovorio.

"Svakako svi žale, ali to je vrijeme za razmišljanje i u ovom trenutku moram ići naprijed. Moj posao mi je vrlo važan, a kao porodici prebolićemo najbolje što možemo i naučiti nešto iz ovih događaja", zaključio je Gejts.

Тагови: