ATV

Egipat

Biolog tvrdi: Ovo je razlog zašto je ajkula ubila turistu u Hurgadi

  • 14.06.2023. 22:15

Ruski morski biolog Dmitrij Orlov zaključio je da je tigrasta ajkula koja je usmrtila Vladimira Popova (23) prošle nedjelje u Egiptu, prije toga dva puta ubila turiste prošle godine, jer je bila skotna.

Dakle, on sumnja da je u pitanju morska neman koja je u julu prošle godine ubila 68-godišnju austrijsku turistkinju Elizabet Sauer, i jednu rumunsku turistkinju koja je ubijena nekih 600 metara dalje od Sauerove, piše "Miror".

"Mislim da je ova tigrasta ajkula bila skotna, a isto je bilo i prošle godine. Ponovo je ostala skotna, a pošto i ne može u potpunosti da juri ribu, ponovo je krenula u potragu za plijenom, istim putem kojim je prošle godine došla do lakog ulova", rekao je Orlov.

Inače, pored morskog biologa za "Miror" je govorio i svjedok tragičnog događaja.

"Kada sam doplivao do čovjeka, voda je bila puna krvi. Onda sam vidio da više nema ruku. U vodi je bila i žena. Uspio sam da je izvučem iz vode i donesem je na obalu, a zatim odmah otplivam nazad do čovjeka“‌, rekao je svjedok za britanski tabloid.


UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Ajkula raskomadala čovjeka u Hurgadi

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Ajkula raskomadala čovjeka u Hurgadi

Ajkula je zatim uhvaćena i čamcem odvučena na kopno, a okupljeni na plaži su je ubili.

Nakon toga, ajkulu su preuzeli stručnjaci koji su je rasporili i u crijevima pronašli ostatke mladića.

Egipatske vlasti su potvrdile da je životinja predata na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i da bi se vidjelo da li je povezana s ajkulom koja je prouzrokovala nekoliko prethodnih tragedija.

Nakon ove nesreće, turistima je rečeno da budu na oprezu i da se pridržavaju uputstva hotelskog osoblja. Zbog napada, vlasti su zatvorile dio obale Crvenog mora, kao i vodene aktivnosti, uključujući ronjenje i jedrenje na dasci.

Vlasti su takođe upozorile turiste da ne bacaju hranu u vodu niti da nose parfeme dok plivaju. Ministarstvo životne sredine formiralo je komisiju za istragu ovog strašnog incidenta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм