"Ако предсједник одлучи"

"Блумберг": Америчка војска спремна да испоручи ракете дугог домета Кијеву

  • 03.10.2023. 15:37

Америчка војска спремна је да пребаци у Украјину ракете дугог домета АТАЦМС (ATACMS) када амерички предсједник Џозеф Бајден донесе одговарајућу одлуку, изјавио је помоћник секретара америчке војске за набавку и опрему Дагласа Буша, преноси "Блумберг".

"Већ је одлучено које ћемо ракете испоручити. Спремни смо када и ако предсједник одлучи да то уради", казао је Буш.

Русија више неће да чека: Москва креће у лов на украјински војни врх!

Русија више неће да чека: Москва креће у лов на украјински војни врх!

Како је навео, војска се већ опредијелила за ракете које ће послати Украјини, напоменувши да Оружане снаге Украјине већ имају лансере који су погодни за АТАЦМС, али ће им бити потребне мање модификације.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова недавно је упозорила да ће Кијев користити америчке ракете АТАЦМС у терористичке сврхе за напад на цивилну инфраструктуру градова Донбаса и Крима.

"Што се тиче испоруке ракета великог домета кијевском режиму, треба разумијети да ће злочиначки режим у Кијеву ту врсту оружја користити углавном у терористичке сврхе за нападе на друштвене објекте и стамбена насеља градова Донбаса и Крима", нагласила је Захарова.

Гренел о ескалацији у Бањској: Потребна је транспарентна истрага, САД треба да пошаљу изасланика

Гренел о ескалацији у Бањској: Потребна је транспарентна истрага, САД треба да пошаљу изасланика

Троје америчких званичника изјавило је недавно за Ен-Би-Си њуз да је предсједник САД Џозеф Бајден рекао на састанку с украјинским предсједником Владимиром Зеленским да ће Америка послати Кијеву ракете дугог домета АТАЦМС.

Званичници који су жељели да остану анонимни нису прецизирали када ће ракете бити послате Кијеву, а наводно се ради о мањем броју ове врсте наоружања.

Пратите нас и путем Вибера