Veliki potez

Brojne reakcije na sastanak Dodik - Putin

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2022. 19:04

Bez obzira na to što muslimani žele da prikažu da je BiH uvela sankcije Rusiji, one nigdje ne mogu da budu sprovedene bez saglasnosti Republike Srpske, naveo je Milorad Dodik. Zato je važno da Rusija uvažava ono što radi Republika Srpska, isto koliko Srpska pamti sve Rusija uradila za nas, kaže Dodik.

"Vaša privrženost Dejtonskom sporazumu još uvijek čuva Bosnu i Hercegovinu. S druge strane, imamo i one koji žele da budu sredstvo promjene pravila, promjene međunarodnog sistema, a sada je bilo veoma važno da imamo prijatelje koji razumiju  situaciju", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

Ruski predsjednik je veoma dobro upućen u dešavanja u BiH, kaže Dodik. Zna dobro za sve opstrukcije Sarajeva u zajedničkim projektima poput gaosovoda, kao i za važnost nastavka saradnje sa Republikom Srpskom. 

"Slijede vam izbori i želim vam uspjeh. Nadam se da će tako i biti, nakon rezultata glasanja, da će se pozicija patriotskih snaga učvrstiti. To će nam omogućiti da dalje razvijamo plodnu i obostrano korisnu saradnju. Želim još jednom da podvučem: poznajemo vas kao prijatelja naše zemlje", rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Sastanak u Kremlju bio je uspješan kao i uvijek, kaže predsjednik Republike Željka Cvijanović. Proteklih godina sa Putinom su kaže dominantne ekonomske teme. 

"Ovo su teška vremena i naravno  da je srpski član Predsjedništva gospodin Dodik išao da razgopvara na tu temu i da vidi kako Republika Srpska može da prođe kroz ovo teško vrijeme sa što je moguće manje problema", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

Za građane, savezništvo sa Rusijom je veoma značajno. Zato od sastanka sa Putinom, očekuju samo dobro za Srpsku.  

- Ja mislim da je taj sastanak veoma bitan bio, i ako Bog da da urodi plodom i današnji praznika, da će to biti dobro i za njih i za nas,

- Izvanredno! Baš mi je drago. Samo treba Bogu poomoliti što imamo takvog saveznika,

- Pa ja sam život dao za republiku Srpsku, izgubio vid, namjerno skidam, ne vidim vas. A ovi sad oće da nam otmu, e ne može! 

- Sarajevo se sve grije na plin, e da im zavrne plin, Rusi su najbolji na svijetu narod, kažu građani.  

Prate se Dodikovi sastanci i u Srbiji. Analitičar Aleksandar Raković kaže da Putinova podrška Dodiku ima velikog značaja za cjelokupan srpski narod. 

"Kada je riječ o srpskom narodu dobili smo veliku podršku od Ruske Federacije, i osećaj sigurnosti da nismo sami u smutnim vremenima koja nam je priredio politički zapad. Stoga predsednik Dodik treba da bude ponosan na ovu podršku", kaže Aleksandar Raković, analitičar.

Dodik kaže da Srpska zahvalna Rusiji i na sprečavanju britanske rezoplucije u Savjetu bezbjednosti čija je namjera bila da se srpsko narod označi genocidnim. Srpska i dalje ostaje u fokusu pažnje na najvišem nivou, a ruska podrška biće i dalje potrebna, naročito u Savjetu bezbjednosti, kada se bude raspravljalo o međunarodnom vojnom prisustvu.


  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија