Dmitrij Peskov

"Velika čast i zadovoljstvo raditi za Putina"

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2023. 22:11

Dmitrij Peskov, portparol predsjednika Ruske Federacije, rekao je za ATV da je velika čast i zadovoljstvo raditi za Vladimira Putina jer je on veoma obrazovan čovjek, koji ima široko znanje.

Kako je raditi sa predsjednikom Vladimirom Vladimirovičem i koji su najzanimljiviji trenuci koje pamtite?

"Slušajte, na prvom mjestu, to je velika čast, to je veliko iskustvo, to je veliki rad i to je veliko zadovoljstvo. To je velika nauka. Predsjednik Putin je veoma obrazovan čovjek, koji  ima široko znanje i čim god da se bavi, on želi da savlada predmet do kraja. Od A do Š. Za vrijeme pandemije, on je naučio sve detalje o pandemiji, sve detalje u vezi sa vakcinama, virusima, virusologijom i tako dalje. Od A do Š. U sve se do kraja razumio. On uvijek tako radi. On tako uvijek radi i apsolutno ne trpi nekompetentne ljude pored sebe, on ne podnosi kada čovjek pretenduje na nešto, a njegovo znanje nije na potrebnom nivou. Radi brzo, odlučno. I zato ga svaki put treba pokušati sustići. Šta je najzanimljivije? Mnogo toga je bilo zanimljivog tokom svih ovih godina. Daće Bog, i još mnogo toga će biti. Sada svi zajedno prolazimo kroz jedan traumatičan period. I to je velika odgovornost i to je sve, naravno, jedno odgovorno, ali veliko i dobro iskustvo", rekao je Peskov.

Koliko godina radite u službi predsjednika? 23?

"Da. Jako dugo", kaže Peskov.

Znate, kod nas je, kao i u zapadnim zemljama, veoma teško doći do Vaših fotografija, video snimaka. Ljudi mnogo o tome govore, „taj čovjek se nigdje ne pojavljuje“. 

"Ne, pojavljujem se ja", kaže Peskov.

Zašto ste tako rijetko u medijima?

"Mi smo prekinuli saradnju, već godinu dana ne komuniciramo sa zapadnim medijima. Jednostavno, ne dajemo intervjue. I znate li kada smo odlučili da napravimo pauzu u komunikaciji sa zapadnim medijima? Kada smo shvatili da oni neće govoriti istinu. Dali smo nekoliko intervjua, oni su sve prekrojili, sve prekrojili, izmijenili suštini i kada smo to shvatili...možda bi neki novinari i htjeli reći istinu, ali im redakcije ne dozvoljavaju. Shvatili smo da je sa njima besmisleno razgovarati. Zbog toga sam odlučio da, dok ne vidim da zapadni mediji pokazuju bilo kakvo interesovanje za istinu, sa njima nećemo komunicirati. A što se tiče mojih fotografija, jedna im je dovoljna, šta će im više", dodao je Peskov.

Gledati kako naši bliski, naši rođeni, odlaze u rat, na front je nešto što je, vjerovatno, najteže. Vi ste to osjetili, Vaš sin je bio na frontu u Donbasu. Kakav je Vaš odnos prema tome?

"On je odrastao, oni nije nezreo, nije mu 18 godina. On je odslužio i u vojsci, kada je trebalo. To je bila njegova lična odluka. Ja imam jako ograničan uticaj nad njim. Naravno, bilo me je strah zbog njega, veoma. Ali sa druge strane, takve odluke se mogu dočekati samo sa poštovanjem. Samo sa poštovanjem. To jeste, kada tvoj sin pokaže takve osobine, za koje ranije nisi znao, onda se počinješ njime ponositi", jasan je Peskov.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?