"Džordž Vašington"

Četiri samoubistva za godinu dana na američkom nosaču

  • Извор: Новости.рс
  • 04.05.2022. 18:26

Više od 200 pripadnika ratne mornarice premješteno je sa nosača aviona "Džordž Vašington", nakon što je nekoliko članova posade izvršilo samoubistvo, saopštila je američka ratna mornarica.

Mornari su prebačeni u objekat koji pripada američkoj ratnoj mornarici, ali je nosač na nuklearni pogon nastavio da plovi ka brodogradilištu NJuport njuz u Virdžiniji, gdje će biti remontovan, prenio je CNN.

U prethodnih 12 mjeseci sedam članova posade je umrlo, od kojih je četvoro izvršilo samoubistvo, zbog čega je mornarica SAD pokrenula istragu o atmosferi na brodu klase "Nimic".

Komandujući na nosaču Brent Got donio je odluku da dozvoli mornarima koji žive na brodu da se presele u druge objekte.

Prvog dana preseljenja, koje je počelo u ponedjeljak, više od 200 mornara je napustilo nosač aviona i odselo u obližnjem vojnom objektu.

Kapacitet broda je oko 5.000 ljudi, ali na brodu je i dalje oko 2.700 zaposlenih mornara koji će raditi tokom remonta.

Rezultati istraživanja ratne mornarice o smrtnim slučajevima očekuju se ove nedjelje, rekao je admiral Džon Mejer, komandat mornaričke ratne avijacije Atlantik.

Da bi riješila tri slučaja samoubistva u aprilu, mornarica je na brod poslala ekipu stručnjaka, a među njima i brodskog psihologa, savjetnike, kao i tim od 13 ljudi za hitno reagovanje u situacijama poput ove, dodao je Mejer.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.