Велингтон

Човјек нестао прије 27 година, једна фотографија годинама крила језиву тајну

  • Извор: Агенције
  • 30.01.2024. 15:34

Узнемирујућа фотографија која је годинама била видљива на Гугл Ерту показивала је особу која је нестала прије скоро три деценије.

Вилијам Молт је нестао из Ланте, на Флориди, у новембру 1997. године, и његов нестанак изгледао је збуњујуће за полицију.

Имао је 40 година када је нестао, а његова дјевојка се надала да ће доћи кући.

Враћао се из ноћног клуба када је посљедњи пут виђен и назвао је своју дјевојку око 21.30 сати да јој каже да ће ускоро доћи кући. То је био посљедњи пут када је разговарао са својом партнерком.


Тежак судар код Модриче, погинула једна особа

Тежак судар код Модриче, погинула једна особа

Након мучних више од двадесет година, Молтови остаци су пронађени у августу 2019. године, што је помогло у попуњавању неких детаља његове приче о нестанку.

Од његовог нестанка прошло је 22 године, а полиција је позвана због извјештаја о пронађеном аутомобилу у језеру на Мун Беј Сиркл у Велингтону.

Када је возило извучено из воде, пронађен је костур у аутомобилу. Након седмицу, остаци су позитивно идентификовани и потврђено је да припадају Молту.

Возило је идентификовано тек након што је особа која је користила Гугл Ерт, како би провјерила своје старо насеље, примијетила нешто што није одговарало.

Управник Гранд Ислес стамбеног насеља у Велингтону, близу Палм Бича, примијетио је нешто што је изгледало као возило потопљено у језеру на том мјесту.


Ако вас неко прогони у ФБиХ, можете позвати само МУП Српске

Ако вас неко прогони у ФБиХ, можете позвати само МУП Српске

Након што је позвана полиције да истражи догађај, утврђено је да је аутомобил био тамо већ неко вријеме.

Најјезивија ствар у цијелој причи је та да је возило било видљиво на Гугл Ерту још од 2007. године - само је било несретно што га раније нико није примијетио.

Извјештај Чарли Пројекта, онлајн базе хладних случајева у САД-у, рекао је да је "возило јасно било видљиво на Гугл Ерт сателитској фотографији подручја од 2007. године, али изгледа да га нико није примијетио све до 2019. године".

Канцеларија шерифа округа Палм Бич саопштио је за Би Би Си 2019. године о открићу Молта. Објаснили су да претпостављају да је Молт изгубио контролу над својим возилом и слетио у језеро.


Полицајац зауставио ауто, друго возило га покупило

Полицајац зауставио ауто, друго возило га покупило

Међутим, додали су да током истраге нестанка "није било доказа да се то догодило", све до недавно, "због промјене воде, аутомобил није био јасно видљив".

Портпарол полиције Тереса Барбера признала је да је сада тешко добити јасну слику о томе шта се догодило.

"Не можете утврдити шта се догодило толико година раније, што се одвијало", рекла је.

"Све што знамо је да је нестао са лица Земље и сада је пронађен", додала је она, преноси "Унилад".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.