Брус Вилис, Наоми Кембел, Камерон Дијаз...

Црна листа: На списку Џефрија Епстајна за сада 90 имена

  • 04.01.2024. 11:59

Дуго очекивани, раније запечаћени судски документи у вези са Џефријем Епстајном су објављени и укључују имена многих личности високог профила.

Мајкл Џексон, принц Ендрју и Леонардо Ди Каприо су нека од великих имена са списка, заједно са политичарима Биллом Клинтоном и Доналдом Трампом. Људи наведени у списима укључују многе Епстајнове оптужбе, чланове његовог особља који су своје приче испричали таблоидним новинама, људе који су служили као свједоци на суђењу Гислејн Максвел, људе који су у пролазу помињани током давања исказа, али нису оптужени ни за шта, као и особе које су истраживале Епстајна, укључујући тужиоце, новинара и полицијског детектива.

Шта је Стивен Хокинг радио на

Шта је Стивен Хокинг радио на "педофилском острву" Епстајна?

Када је најављен план за објављивање докумената, то је изазвало гласине о листи “клијената” или “саучесника”. У ствари, судија која је упутила позив написала је у децембру да је наредила да се документи објаве јер су многе информације у њима већ јавне.

Међу именима су бивши директор ФБИ Луис Фри, политичари Ал Гор, Бил Клинтон и Доналд Трамп, глумци Кејт Бланшет, Наоми Кембел, Камерон Дијаз, Леонардо Ди Каприо и Брус Вилис. Помињу се и покојни физичар Стивен Хокинг и мађионичар Дејвид Коперфилд.

Случај Епстајн: Клинтон идентификован као Џон До 36

Случај Епстајн: Клинтон идентификован као Џон До 36

Џефри Епстајн је био милијардер познат по дружењу са славним личностима, политичарима, милијардерима и академским звијездама. Првобитно је ухапшен у Палм Бичу на Флориди 2005. године након што је оптужен да је платио 14-годишњој дјевојчици за секс.

Десетине других малољетних дјевојака описале су слично сексуално злостављање, али су тужиоци на крају дозволили Епстајну да се изјасни кривим 2008. године за оптужбу која укључује једну жртву. Одлежао је 13 мјесеци.

Неке познате личности окренуле су леђа Епстајну након осуде, укључујући бивше предсједнике Била Клинтона и Доналда Трампа, али многи нису. Епстајн је наставио да се дружи са богатим и славним још деценију, често кроз филантропски рад.

Од политичара до умјетника: Објављен дио

Од политичара до умјетника: Објављен дио "списка Џефрија Епстајна"

Судија је рекла да неколико имена треба да остане затамњено у документима јер би идентификовали људе који су били сексуално злостављани. Прије отпечаћена докумената, имена су наведена у судским списима као варијанте НН особа. Многа имена на листи су људи који су јавно идентификовани као Епстајнови сарадници прије овог откривања током година праћења случаја.

Наведени су били они који су именовани као Епстајнови сарадници и нема наговјештаја да су знали за његове злочине или да су учествовали у било каквом криминалном понашању, преноси Телеграф.

Ево листе неких до сада објављених имена: Гислејн Маквсел, Вирџинија Дуфре, Кети Александер, Мајлс Александер, Џејмс Мајкл Острич, Филип Барден, Кејт Бланшет, Дејвид Бојс, Лора Бут, Евелин Буле, Ребека Бојлан, Џошуа Банер, Наоми Кемпбел, Керолин Кејси, Пол Касел, Шерон Черчер, Бил Клинтон, Дејвид Коперфилд, Александра Кусто, Камерон Дијаз, Леонардо Ди Каприо, Алан Дершовиц, др Мона Диванесан, Бредли Едвардс, Аманда Елисон, Кимберли Еспиноса, Џефри Епстајн, Ени Фармер, Мери Фармер, Александра Фекаи, Кристал Фигероа, Ентони Фигероа, Луи Фри, Ерик Гани, Мег Гарвин, Шеридан Гибсон-Бут, Роберт Ђуфре, Ал Гор, Рос Гоу, Фред Граф, Филип Гудерион, Шенон Харисон, Стивен Хокинг, Викторија Хејзел, Британи Хендерсон, Брет Џеф, Мајкл Џексон, Керол Робертс Кес, др Карен Катиков, Питер Листерман, Џорџ Лукас, Тони Лајонс, Боб Мајстер, Џејми А. Мелансон, Лин Милер, Марвин Мински, Дејвид Мјулен, Џое Пагано, Мери Палуга, Џ. Стенли Потингер, Џозеф Рекари, Мајкл Рајтер, Џејсон Ричардс, Бил Ричардсон, Скај Робертс, Скот Ротстајн, Форест Сојер, Даг Скетл, Кевин Спејси, Сесилија Стајн, Марк Тафоја, Брент Тиндал, Кевин Томпсон, Доналд Трамп, Ед Туатл, Ема Вон, Кимберли Вон-Едвардс, Кресенда Валдес, Ентони Валадарес, Марица Васкез, Вики Ворд, Џеред Вајсфелд, Кортни Вајлд, Брус Вилис, Данијел Вилсон и Ендру Алберт Кристијан Едвардс, војвода од Јорка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм