Издржала вишемјесечно бомбардовање и гранатирање

Чудо у Авдејевки: Све претворено у прах и пепео само остала црква!

 • 19.02.2024. 13:38

Црква Свете Марије Магдалене у Авдејевки издржала је вишемјесечно бомбардовање и гранатирање, што је чудо Божије, рекао је протојереј Димитриј Васиљенков, главни војни свештеник Руске православне цркве у зони специјалне војне операције.

"То је чудо Божије, Господ је милостив. Храм је таква утјеха и за несрећне цивиле, за које је рат, наравно, велика несрећа и за војнике", рекао је Васиљенков.

Министарство одбране Русије раније је објавило снимке ослобођеног града, који су Оружане снаге Украјине претвориле у утврђено подручје, преноси "Спутњик".

Фотографије показују да су околне зграде уништене, али је авдејевски храм релативно нетакнут.

Након интензивних борби, град Авдејевка, који је био важно упориште Украјинаца још од 2014. године, коначно су током викенда ослободиле руске снаге, при чему су Оружане снаге Украјине изгубиле више од 1.500 људи.

(Фото : People's Militia of the Donetsk People's Republic/Telegram)

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.