Koči samo administracija

Danska skinula embargo sa izgradnje gasovoda "Sjeverni tok dva"

  • 04.10.2019. 11:22

Vlasti Danske, jedine zemlja koja još nije dala dozvolu za izgradnju gasovoda "Sjeverni tok dva", uklonile su političke prepreke za njegovu izgradnju, a izdavanje konačnog odobrenja trenutno koči samo administracija, saznaje ruski list "Izvestija".

Pozivajući se na neimenovane izvore koji su dobro upoznati sa situacijom, list navodi da danski stručnjaci razmatraju ekološki aspekt i mogućnost stopiranja eksploatacije gasa na jednom od danskih nalazišta radi zamjene "plavog energenta" norveškim ili ruskim gasom.

Do sada je izgrađeno ukupno 80 odsto gasovoda, a realizacija projekta ide po planu.

Gasovod "Sjeverni tok dva" predviđa izgradnju dva cjevovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi metara kubnih gasa godišnje, kojim će se ruski gas dopremati do NJemačke preko Baltičkog mora.

Gasovod bi trebalo da prođe kroz teritorijalne vode Rusije, Finske, Švedske, Danske i NJemačke, podsjeća "Sputnjik". 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.