Sa najmanje 50 mjesta

Demokrate zadržale kontrolu u Senatu

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2022. 09:16

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da se osjeća dobro zbog nastavka svog predsjedničkog mandata poslije izbora 8. novembra, nakon što je Demokratska partija uspjela da zadrži kontrolu u Senatu.

Projekcije NBC-ija pokazale su da demokratska senatorka Ketrin Kortez Masto pobjeđuje na reizborima u Nevadi, što omogućava demokratama da zadrže kontrolu nad Senatom sa najmanje 50 mjesta.

Sa pobjedom Mastove i nakon pobjede demokratskog senatora Marka Kelija na reizboru u Arizoni, demokrate će kontrolisati najmanje 50 mjesta u Senatu.

Rojters javlja da su republikanci blizu osvajanja kontrole nad Predstavničkim domom američkog Kongresa, dok se nastavlja prebrojavanje glasova.

Bajden je rekao da se osjeća dobro nakon vijesti u Nevadi i da se raduje svom radu u ostatku mandata, saopšteno je iz Bijele kuće.

Američki predsjednik ističe da na sastanak sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom sada dolazi u jačoj poziciji, dodajući da su obojica uvijek imali direktne razgovore, prenosi RIA Novosti.

Portparol Bijele kuće Karin Žan-Pjer najavila je ranije da će se Bajden i Si sastati sutra na Baliju uoči samita G20 kako bi razgovarali o nizu regionalnih i globalnih pitanja, uključujući održavanje linija komunikacije i upravljanje konkurencijom.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.