Демонстранти упали у амерички Конгрес, тражен хитан прекид ватре у Гази

 • Извор: Анадолија
 • 15.02.2024. 20:26

Група демонстраната одржала је протест унутар зграде Конгреса, захтијевајући "моментални прекид ватре у Гази", а у интервенцији полиције приведено је најмање 13 особа.

Док се настављају реакције америчке јавности на израелске нападе у Гази, демонстранти који припадају "Џастис Пројекту" окупили су се у главном граду Вашингтону како би протестовали против Израела и САД-а.

Више од 100 демонстраната окупило се испред Унион Стејшн, једне од симболичних зграда Вашингтона, и давали изјаве попраћене транспарентима и слоганима "Хитан прекид ватре у Гази".

Столтенберг: НАТО отвара центар за обуку Украјинаца у Пољској

Столтенберг: НАТО отвара центар за обуку Украјинаца у Пољској

Демонстранти су позвали америчку администрацију да предузме конкретне кораке како би спријечила расељавање Палестинаца.

Након протеста испред Унион Стејшн, група која је марширала до Конгреса кренула је према згради Канон Хаус и ушло је око 15-20 демонстраната.

Позвали су администрацију америчког предсједника Џоа Бајдена и Конгрес да зауставе војну помоћ Израелу и одали почаст хиљадама цивила убијених у Гази.

Полиција привела 13 особа које су предводиле протест, демонстранти који су остали вани разишли су се без инцидената.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.