Авганистан

Детаљи авионске несреће: Бизнисмен преживио, жена преминула

  • Извор: Курир
  • 21.01.2024. 18:51

Путнички авион се срушио у планинама авганистанске провинције Бадакшан, преноси агенција Пајвак на друштвеној мрежи Икс.

"У недјељу су локални званичници рекли да се индијски путнички авион срушио у планинским предјелима Бадакшана“, наводи се у материјалу.

Како наводе у Федералној агенцији за ваздушни саобраћај, авион Фалкон 10 који је нестао у Авганистану уписан је у државни регистар цивилних авиона Русије.

Појашњава се да је претходне ноћи престао да комуницира и нестао са радарских екрана, док је био у ваздушном простору Авганистана у близини границе са Таџикистаном.

Авион је обављао чартер лет хитне помоћи на релацији Гаја (Индија) – Ташкент – Жуковски.


Срушио се авион, има преживјелих

Срушио се авион, има преживјелих

"Прелиминарно, у авиону је било шест људи - четири члана посаде и два путника", додаје се у саопштењу.

Према извору "РИА Новости" у руским ваздухопловним властима, власник авиона је условно човјек по имену Грачев, регистрован у селу Погорелово у Тверској области.

Извор у руским ваздухопловним круговима рекао је за "РИА Новости" да је авион могао да се сруши због недостатка горива.


Погинуо син познатог милионера

Погинуо син познатог милионера

"Прелиминарно је верзија сљедећа: према временским подацима, био је јак чеони вјетар, могло је доћи до грешке у прорачуну горива. Прво је отказао један мотор, па други", рекао је саговорник агенције.

Како је за "РИА Новости" прецизирао извор на тајландском аеродрому Утапао, који се налази 40 километара од љетовалишта Патаје, авион је обављао приватни медицински евакуациони лет из Патаје за Москву са два техничка слијетања.

"У авиону се налазила болесница прикована за кревет у тешком стању, држављанка Русије, која је транспортована из једне од болница у Патаји у Русију. Са њом је био супруг, бизнисмен, такође руски држављанин, који је платио лет“, рекао је саговорник агенције.

Извор је додао да су на броду били и медицински тим и посада.

Како на свом Телеграм каналу преноси ВЧК-ОГПУ током пада су погинули Ана Евсјукова и један пилот, док су сви остали преживјели.

Син путника у авиону који се срушио у Авганистану испричао је ВЧК-ОГПУ о околностима које су претходиле лету.

Виталиј Евсјуков је 15. јануара пратио своје родитеље, Ану и Анатолија Евсјукова, на Тајланд. Дуг лет је прошао добро. Неколико старијих људи планирало је одмор у Патаји, али се догодила неочекивана ванредна ситуација.

Ани је позлило одмах на дан доласка, а од 16. до 17. јануара била је хоспитализована директно из хотела. Према њеном осигурању, жена је прво примљена у једну болницу, али је дан касније, без побољшања, трудом својих рођака, пацијенткиња пребачена у болницу Бангкок у Патаји.


За

За "ситне паре" продаје кућу са два помоћна објекта и 10 ари плаца

Према ријечима Анатолија Евсјукова, који је свом сину испричао све детаље, његова супруга није узимала никакве лијекове, дијететске суплементе или егзотичну храну. Поред тога, Ана Евсјукова није патила од хроничних болести.

Тајландски љекари су пацијенту дијагностиковали септички шок. Чак ни у другој болници, Ани није било боље, због инсуфицијенције су јој отказали унутрашњи органи: бубрези и јетра. У тешком стању, посљедњих дана била је на респиратору.

Одлучено је да се превезе на даље лијечење у Москву, али се догодила несрећа. Виталиј је у пријестоницу стигао јуче, 20. јануара.

Требало је да се види са представником авио-компаније по имену Сергеј, али није дошао на састанак. Што се тиче медицинске документације, сва је била у коферу Анатолија Евсјукова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм