Povrijeđen suprug

Detalji provale u kuću Nensi Pelosi: Htio da je drži kao taoca i da joj smrska koljena

  • Извор: Телеграф
  • 01.11.2022. 11:07

Čovjek optužen za napad i pokušaj otmice Pola Pelosija rekao je da planirao da predsjednicu Predstavničkog doma, Nensi Pelosi, drži kao taoca i da joj "smrska koljena".

Prema sudskim dokumentima koji su dostavljeni juče, osumnjičeni Dejvid Depejp rekao je policiji da ako mu Nensi Pelosi kaže "istinu", da će je pustiti da ode, ali ako ga je "lagala", polomiće joj koljena.

U jezivom opisu incidenta, u dokumentima je objašnjeno da je Depejp želio da se ona ubaci u Kongres kao prijetnja drugim članovima Doma.

U njemu se navodi da osumnjičeni vidi Pelosi kao "vođu čopora" laži.

Prema dokumentima, Pol Pelosi je rekao policajcima da je spavao kada je osumnjičeni ušao u spavaću sobu i rekao da želi da "razgovara sa Nensi".

Sudski dokumenti kažu da je Depejp želio da sačeka da se Nensi Pelosi vrati kući, uprkos tome što je njen suprug rekao da će do tada proći dani.

Pelosi je tada uspio da upozori policiju na uljeza.

Po dolasku u dom u San Francisku, policajci su primijetili da je incident eskalirao tako da su se uljez i Pol Pelosi otimali za čekić.

Dok su policajci prelazili kroz prostoriju, napadač je navodno oteo oružje od osamdesetdvogodišnje žrtve i udario ga po glavi.

Iako mu je potrebna operacija, očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Prvi koji su reagovali, pretražili su Depejpov ranac i pronašli rolnu trake, bijeli konopac, jedan čekić, jedan par gumenih i platnenih rukavica i časopis, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Prema sudskoj izjavi, Depejp je objasnio svoje planove policiji u snimljenom intervjuu.

U dokumentu je stajalo: "Depejp je naveo da će držati Nensi kao taoca i razgovarati sa njom. Ako bi Nensi rekla Depejpu ‘istinu’, pustio bi je, a ako bi ‘lagala’, on će ‘slomiti njena kolena’".

Depejp je bio siguran da Nensi ne bi rekla “istinu”. Tokom intervjua, Depejp je artikulisao da na Nensi gleda kao na "vođu čopora" laži koje je izgovorila Demokratska stranka. Depejp je takođe kasnije objasnio da će lomljenjem Nensinih koljena ona morati da bude odvezena u Kongres, što bi pokazalo drugim članovima Kongresa da postoje posljedice po akcije.

Utvrđeno je da je osumnjičeni živio u garaži u Ričmondu u Kaliforniji posljednje dvije godine.

Prilikom pretresa garaže agenti su zaplijenili dva čekića, mač i par gumenih i platnenih rukavica.

Depejp se tereti po jednoj tački za napad na člana uže porodice zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država sa namjerom da se osveti zvaničniku zbog vršenja službene dužnosti, za koju je predviđena maksimalna kazna od 30 godina zatvora.

Depejp se tereti i po jednoj tački za pokušaj otmice zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država zbog vršenja službene dužnosti, za koju je predviđena maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм