Velika Birtanija

Dječak ušao u zatvoren zabavni park pa poginuo

  • Извор: Индекс
  • 24.10.2022. 17:08

Britanske vlasti zatražile su istragu bezbjednosti putujućeg zabavnog parka, u kojem je poginuo četrnaestogodišnjak nakon što se u njega ušuljao s prijateljima.

Mackenzi Kroksford-Kuk (14) iz Kenta preminuo je 3. avgusta ove godine nakon što je nezakonito ušao u zatvoreni zabavni park. Zajedno s prijateljima provalio je na područje parka i skakao po trampolini i drugim atrakcijama prije nego što je zaglavio na jednoj od njih i izgubio život. 

Danas je trebala završiti istraga o njegovoj smrti, ali je mrtvozornica Katrina Hepburn odgodila očitanje jer želi ispitati upravljača vožnjama Lukea Šuflebotoma, kao i Okružno vijeće Dovera, koje je vlasnik zemljišta.

"Makenzie i njegovi prijatelji su koristili vožnju van radnog vremena zabavnog parka, što je završilo tragično. Pitanje je koliko je vožnja osigurana i kako su dječaci dobili pristup parku", rekla je Hepburn, a piše Dejli Mejl. prenosi Index.

"Nemam dokaza o tome na koji je način lokacija bila ograđena i ko je u jedan sat ujutro nadzirao to područje", dodala je.

Dječaci su ispričali da se Kroksford-Kuk popeo na vožnju "Bodi Kaunt" uprkos tome što su ga oni molili da siđe. Nakon što se popeo, poklizao se i pao. Obdukcijom je utvrđeno da su mu prsa bila zgnječena i da je preminuo zbog traumatske povrede jetre i slezene.

Policija je utvrdila da se ne radi o krivičnom djelu, odnosno da se radilo o nesretnom događaju, ali su vlasti pokrenule istragu o okolnostima njegove smrti, pri čemu je utvrđeno da u parku nije bilo bezbjednosnog nadzora kada su u njega stigli maloljetnici.


  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.