Premijer Etiopije Abi Ahmed

Dobio Nobelovu nagradu za mir, a sada ratuje

 • Izvor: Agencije
 • 24.11.2021.12:52

Premijer Etiopije Abi Ahmed uključio se sa prve linije fronta u ratne napore protiv pobunjenika, izvestili su danas državni mediji, a zamjenik premijera Demeke Mekonen Hasen preuzeo je rutinske državne poslove u njegovom odsustvu.

U izvještaju državne TV mreže Fananjuz se navodi da je portparol vlade Legese Tulu na konferenciji za novinare detaljno objasnio šta podrazumijeva prenos nadležnosti za obavljanje rutinskih dužnosti, prenosi Rojters.

Premijer Etiopije je u ponedjeljak uveče najavio da će lično rukovoditi borbom protiv pobunjeničkih snaga iz provincije Tigraj i njihovih saveznika.

- Hajde da se nađemo na liniji fronta. Kucnuo je čas da požrtvovano vodimo zemlju - napisao je premijer Abi Ahmed.

Prošlog mjeseca su snage takozvanog Oslobodilačkog pokreta Tigraja i njihovi saveznici zaprijetili maršom na glavni grad Adis Abebu, a istovremeno su pokušavali da presjeku saobraćajni koridor sa glavnom regionalnom lukom DŽibutijem koja je jedini komercijalni izlaz na more za Etiopiju.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.