Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik čestitao kinesku Novu godinu Si Đinpingu i kineskom narodu

  • Извор: СРНА
  • 31.01.2022. 09:01

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je predsjedniku Kine Si Đinpingu i bratskom kineskom narodu najiskrenije čestitke povodom nastupajuće kineske Nove godine, uz uvjerenje da će Kina nastaviti svoj ekonomski i tehnološki napredak, kao i da se i dalje snažno zalaže za univerzalnu bezbjednost i prosperitet i u svijetu.

"Nadam se da će nam ova godina donijeti dovoljno hrabrosti i snage da se izborimo sa svim izazovima, ali i nepravdama sa kojima se suočavamo", istakao je Dodik.

On je podsjetio da će početkom februara Kina biti domaćin jednom od najvećih svjetskih sportskih događaja, 24. Zimskim olimpijskim igrama.

"Uvjeren sam da ćete, bez obzira na brojne izazove s kojima se čovječanstvo suočava, biti sjajni domaćini i vašoj zemlji i vašim sportistima ovom prilikom želim mnogo uspjeha", navodi se u čestitki.

On je podsjetio da je prošla godina bila puna izazova na, prije svega, zdravstvenom, ali i ekonomskom i političkom planu, ali da je i u tavkim turbulentnim vremenima Kina nastavila da ulaže velike napore za stvaranje trajnog mira.

"I pored određenih prepreka u 2021. godini, nastavili smo započete infrastrukturne projekte sa vašim kompanijama i pokrenuli nekoliko novih. Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost vašoj zemlji na principijalnom stavu poštovanja međunarodnog prava, a naročito u Savjetu bezbjednosti UN", poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je, uz izraze dubokog poštovanja predsjedniku Siju, izrazio veliku zahvalnost za podršku i pomoć Kine u najtežim trenucima, kao i najbolje želje za prosperitet i blagostanje bratskog kineskog naroda.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија