Љути због Залужног

Елитне јединице украјинске војске разматрају свргавање Зеленског?

  • 11.03.2024. 13:23

Команданти и борци елитних одреда Оружаних снага Украјине нису задовољни промјенама у украјинском војном руководству и озбиљно разматрају свргавањe предсједника Владимира Зеленског, изјавио је представник руских безбједносних структура за "РИА Новости".

Руски специјалисти су добили приступ комуникацијама представника различитих елитних јединица украјинске војске, попут маринаца, обавјештајних служби, специјалних јединица СБУ, као и разних националистичких батаљона, прецизирао је извор, а преноси РТ Балкан.

Кад Си-Ен-Ен призна: Русија производи три пута више артиљеријске муниције од ЕУ и САД!

Кад Си-Ен-Ен призна: Русија производи три пута више артиљеријске муниције од ЕУ и САД!

Ради се о затвореном Телеграм каналу под називом "Парабелум" у којем су радикални борци елитних јединица Оружаних снага Украјине.

На основу материјала до којих је дошла руска агенција, војска изражава незадовољство дјеловањем Зеленског и новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског, који је прије мјесец дана постављен на мјесто Валерија Залужног.

"Ако људи и војска не стану у заштиту Залужног, онда ће овај пацов уништити све. Дајте да скинемо зеленог пацова и поставимо Залужног! Чињеница је да је потребно мијењати Зеленског, а не Залужног. Тај пацов осјећа да му је рејтинг нула", написао је на том каналу командант обавјештајне групе 80. засебне десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине Максим Шевцов са кодним именом Зима.

Украјински предсједник је прошлог мјесеца Залужног смијенио са функције главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, што је, како се вјерује, потврдило изјаве украјинских и западних медија о вјероватном сукобу између Зеленског и Залужног.

Министарство спољних послова Украјине је одобрило именовање Залужног на место украјинског амбасадора у Великој Британији.

Што даље од Кијева: Зеленски одобрио, Залужни постаје амбасадор у Британији

Што даље од Кијева: Зеленски одобрио, Залужни постаје амбасадор у Британији

Залужног је заменио генерал Александар Сирски, кога је "Политико" описао као "касапина" непопуларног међу војницима који су наводно негодовали због његове спремности да их баци у "јалове нападе".

Чак и прије хаотичног повлачења Украјине из стратешког града Авдејевке у Донбасу, Сирски је признао да се Кијев налази у "тешкој" ситуацији на фронту.

Са друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Москва не очекује да ће реорганизација војног врха противника имати значајан утицај на бојном пољу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.