Најављене ниске температуре

Европа се припрема за "арктик експолозију"

  • Извор: Радио Сарајево
  • 24.11.2023. 13:01

Метеоролози прогнозирају да ће температуре током ноћи на петак и у суботу у руралним дијеловима Шкотске пасти на чак минус шест степени, а у неким дијеловима Уједињеног Краљевства најављени су и сњежне падавине.

"Стиже нам 'арктичка експлозија'. Јака киша и олује могуће су у сјеверним регијама, док би у остатку земље и Велсу требало остати суво", изјавио је Аидан МекГиверн из у Канцеларије за метеорологију, пише Телеграф..

"До краја седмице хладни вјетрови стизаће са сјевера. Ове седмице биће хладније и биће сњежних падавина углавном изнад брда сјеверне Шкотске. Али другд‌је, у подручјима с високим притиском, у петак и почетком викенда биће углавном суво", додао је.

Крис Ингланд, продуцент временске прогнозе за Скај Њуз, каже како ће се арктички ваздук проширити на већи дио Велике Британије током сљедећих неколико дана.

Објављена прогноза до петка - када стиже снијег

Објављена прогноза до петка - када стиже снијег

"На сјевер и исток донијеће врло јаке вјетрове, мјестимичну тучу и сњежне падавине. Високи притисак са запада смириће се касније у петак, а током ноћи развиће се велик мраз. Температуре ће углавном бити степен или два изнад или испод нуле, али неки сјеверни дијелови могли би забиљежити и неколико степени ниже", прогнозира.

Истовремено, Агенција за околиш издала је бројна упозорења о поплавама. Оне локалне, узроковане подземним водама у дијеловима јужне Енглеске, могуће су до петка. Локалне обалне поплаве око Норфолка, Шуфолк и Есекса у петак су могуће, али се не очекују.

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: