Sana Marin

Finska premijerka neće biti kažnjena zbog snimaka s privatne zabave

  • Извор: Кликс
  • 04.11.2022. 16:42

Nakon što je prije nekoliko mjeseci izazvala veliku pažnju javnosti zbog snimaka sa privatnih zabava, premijerka Finske Sana Marin je zbog istog razloga ponovno bila tema rasprava u političkom životu Finske.

Naime, ministar pravde ove države Toumas Pojsti osvrnuo se na brojne prijave političara u kojima se navodi kako Marin mora biti kažnjena zbog ponašanja i zanemarivanja svoje dužnosti.

Iako su pojedini zvaničnici očekivali kazne, Pojsti je izjavio kako ne vidi ništa sporno u snimcima.

"Ministarstvo neće intervenisati i nemamo razloga sumnjati u Sanu Marin i eventualno nezakonito postupanje tokom službene dužnosti", rekao je ministar.

Kako je naglašeno, prijave Marin su se odnosile na to da Marin ne bi smjela obavljati premijersku dužnost ukoliko tokom vikenda konzumira alkohol.

Takođe, u pritužbama je navedeno kako se obavljanje premijerskih dužnosti treba predati zamjeniku, jer je za obavljanje premijerske dužnosti potrebna 24-satna pribranost i puna operativna sposobnost.

"Da bi se nadzor i analiza proširila na postupke van službenih dužnosti, postupak bi trebao imati pravno relevantnu vezu sa službenim dužnostima ministra", rekao je Pojsti. 

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)