Стигао из Литваније у марту

ФСБ ликвидирала украјинског обавјештајца: Припремао терористичке нападе у Русији

  • Извор: РТ Балкан
  • 03.05.2024. 12:04

Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) саопштила је да су њени припадници елиминисали украјинског војног обавјештајца који је припремао терористичке нападе на руској територији, укључујући и објекте руског Министарства одбране.

"ФСБ Руске Федерације је сузбио криминалне активности агента Главне обавјештајне управе Министарства одбране Украјине и припадника украјинске терористичке организације, држављанина Руска Федерација, рођеног 1976. године", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, диверзант је планирао серију терористичких напада у Русији, "укључујући и објекте Министарства одбране Руске Федерације у Подмосковљу, као и учеснике једног од добровољачких батаљона и његовог добровољачког центра у Санкт Петербургу".

Украјински агент стигао је у Подмосковље из Литваније у марту, са циљем да из скровишта које су припремиле украјинске специјалне службе заплијени компоненте експлозивних направа и изврши саботаже и терористичке нападе на објекте војне и енергетске инфраструктуре у региону. 

Напомиње се да је агент пружио оружани отпор приликом хапшења приликом чега је ликвидиран.

У његовом аутомобилу ФСБ је пронашао аутоматски пиштољ "стечкин", ловачку пушку, гранате, компоненте за израду електричних детонатора, као и документацију и мобилни телефон.

У његовој преписци са налогодавцима пронађена је информација и да украјински терористи планирају терористичке нападе на православне цркве и људе који говоре на руском језику у балтичким земљама.

Такође, у стану и гаражи, које је диверзант изнајмио, заплијењени су експлозив и муниција, као и картица литванске филијале шведске банке "Сведбанк".

(Фото: Принтскрин)

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм