Holandija

Fudbaler divljao autom i ubio dječaka (4)

 • Izvor: n1info.com
 • 20.03.2023. 18:52

Tužilaštvo u Holandiji traži 3,5 godine zatvora za fudbalera Raija Vloeta (27) koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji dječak.

Fudbaler, koji trenutno nosi dres ruskog Urala, u novembru 2021. godine izazvao je tešku saobraćajnu nesreću na auto-putu.

On se velikom brzinom, oko 200 kilometara na čas, zabio u zadnji dio vozila u kojem se nalazila četvoročlana porodica, roditelji i dvoje djece.

Nažalost, nesrećni dječak je podlegao teškim povredama u bolnici.

Vloet je priznao da je popio dvije- tri čaše na zabavi, a onda sjeo u vozilo.

"Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bila korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku - da idemo u Roterdam. Bez razmišljanja počeo sam voziti, noga mi je bila na papučici gasa kada sam namještao tempomat i tad se dogodila nesreća", kazao je fudbaler kojem je nekoliko puta glas zadrhtao pred sudom.

Nakon saobraćajne nesreće pregledom je utvrđeno da je Vloet popio dvostruko više od zakonom dopuštene količine alkohola.

Osim toga, policiji nije odmah htio priznati da je on sjedio za volanom, piše AD.

Njegovo svjedočenje je uznemirilo majku nesrećnog dječaka, koja je počela vikati na Vloeta:

"Kako bismo, zaboga, trebali nastaviti? Sve nam je oduzeto".

Osim zatvorske kazne, tužilaštvo traži i četvorogodišnju zabranu upravljanja vozilom, prenosi "N1".

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.