"Rosteh"

Gađa cilj na dva kilometra: Rusija ima novu pušku velikog kalibra!

  • 21.08.2023. 15:10

Holding "Visokotičnije kompleksi" koji ulazi u sastav korporacije za pomoć proizvodnji i izvozu visokotehnoloških industrijskih proizvoda "Rosteh" predstavio je u petak novu snajpersku pušku velikog kalibra MTs572 "astarta na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija-2023".

Pušku je razvila kompanija "Biro za projektovanje instrumenata" (KPB) po imenu A.G. Šipunova.

Novo oružje kalibra 12,7 na 108 milimetara ima potpuno novi koncept cijevi, rekao je zamjenik generalnog direktora KPB Vitalij Bulgakov.

"Sa visokim borbenim karakteristikama, ova puška će omogućiti gađanje ciljeva na udaljenosti od dva kilometra i dalje sa velikom preciznošću. Tehnička preciznost ove puške je blizu pola uglovnog minutna udaljenosti od 100 metara", rekao je Bulgakov.

Ruski proizvodi su superiorniji u odnosu na zapadne, tačnije, kako je naveo, daleko su pouzdaniji.

Standardi su tradicionalno visoki, i sovjetsko oružje i savremeno koje se trenutno koristi je na najvišem nivou, objasnio je i dodao da su proizvođači svjesni da puška mora da radi u širokom temperaturnom opsegu i pod različitim opterećenjima, naglasio je Bulgakov.

"Ova puška će početi da se upotrebljava u okviru Ministarstva odbrane po završetku različitih ispitivanja, na koja planiramo da uđemo za tri mjeseca, maksimalno četiri", rekao je Bulgakov.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: