ATV

Zbog "nelegalnih aktivnosti"

Grčka protjerala dvojicu ruskih diplomata

 • 11.07.2018. 09:00

Grčka je protjerala dvojicu ruskih diplomata, a još dva su dobila zabranu ulaska u zemlju zbog "nelegalnih aktivnosti" i "miješanja" koje ugrožava "nacionalnu bezbjednost", piše list "Katimerini" pozivajući se na diplomatske izvore.

Atina je optužila ove diplomate za "pokušaje sakupljanja i širenja informacija, kao i podmićivanja državnih zvaničnika", navodi se u članku. 

Isti izvori tvrde da Grčka želi da održi dobre odnose sa Rusijom i promoviše prijateljstvo između dvije zemlje, saradnju među vladama i civilnim akterima sa obje strane, prenio je "Sputnjik". 

Oni kažu da se to može postići samo na osnovu pariteta i uzajamnog poštovanja suvereniteta i nezavisnosti dvije države, dodaje list. 

"Katimerini" navodi da je Rusija pokušala da interveniše u sferi osjetljivih nacionalnih probema i interesa Grčke na Balkanu, posebno u vezi sa pitanjem naziva Makedonije. 

"Diplomatski izvori naglašavaju da se odluka Atine odnosi isključivo na postupke ove četiri osobe, a ne na svekupan dobar odnos Grčke prema Rusiji", navodi grčki list. 

U članku se dodaje da je izvor rekao da će bilo kakav "odgovor" od ruske strane rezultovati dodatnim uzvratnim koracima.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.