Штрајк

Грчка затворила границе

  • Извор: Спутник Србија
  • 02.04.2024. 16:58

Прелаз Евзони затворен је због штрајка грчких цариника, преносе медији у региону, а обустава рада ће трајати данас и сутра, због чега се путницима саветују да одложе путовања.

Како наводи македонска информативна агенција МИА, возила хитне помоћи моћи да пролазе несметано.

Теретни саобраћај на граничним прелазима Богородица - Евзони, Дојран - Дојрани и Меџитлија - Ники биће потпуно обустављен, осим за кварљиву робу, од понедјељка у поноћ до сриједе до 23:59, у оквиру дводневног штрајка грчке царинских службеника, саопштила је Управа царина Сјеверне Македоније, преноси МИА.

Према подацима које је МИА добила из амбсаде Грчке у Скопљу путнички саобраћај ће током штрајка од 48 сати, бити периодично омогућен, али се путници савјетују да избјегавају одлазак преко границе током периода.

Како грчки медији наводе, цариници данас и сутра ступају у 48-часовни штрајк протестујући због промјена које промовише управа јавних прихода, а за које тврде да се углавном односе на подручне царинарнице, које су у опасности од смањења броја запослених и затварања.

Цариници реагују на промјене и велики обим посла који имају на граничним прелазима са Албанијом и Сјеверном Македонијом.

Штрајк је најављен прије недјељу дана.

Пратите нас и путем Вибера