Berlin

Hapšenje ekstremista: Čučali pored željezničkog tunela sa benzinom

  • Извор: Билд.де
  • 17.02.2023. 10:55

Helikopter savezne policije otkrio je dvije sumnjive osobe između koloseka u Berlin-Adleršofu tokom patrolnog ljeta. Federalni službenici na terenu uhapsili su muškarca i ženu. Očigledno su planirali napad na željezničku prugu, piše Bild.

Helikopter je trebalo da nadgleda mjesta sa kritičnom infrastrukturom u četvrtak uveče kada je posada koristila termovizijske kamere uspjela da uđe u trag dvema osobama starim 31 i 32 godine oko 0.30 časova, potvrdio je portparol nadležnih na upit.

Čučali su kraj tunela - hapsite!, bilo je naređenje

Kada su stigli, policajci su pronašli ranac. U njemu je bio kanister od pet litara proizvođača tečnosti za brisače. Međutim, umjesto tečnosti bio je napunjen sa oko dva litra goriva.

Policija je kod uhapšenog Danijela K. (31) iz Šveda (okrug Ukermark) pronašla i dvostrani, odštampan list papira A4. Na njemu su bile navedene desetine registarskih tablica vozila civilne berlinske policije. Osumnjičeni Danijel K. i Eva H. (32) iz ​​Rendsburga (Šlezvig-Holštajn) su imali uključen radio.

Policija vjeruje da su bili u kontaktu sa drugom osobom. Ali pretraga tog područja bila je neuspješna.

Prema informacijama BILD-a, uhapšeni su berlinskoj policiji poznati kao ljevičarski ekstremisti.

Zvaničnici su već vodili istragu protiv obojice zbog teških narušavanja mira, javnog podsticanja na činjenje zločina, oslobađanja zatvorenika, ometanja, nanošenja tjelesnih povreda i napada na službenike za sprovođenje zakona.

U prošlosti su ljevičarski ekstremisti više puta preuzimali odgovornost za napade na željezničke sisteme u Berlinu.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)