Бахами

Хорор на меденом мјесецу: Младу растргала ајкула

  • Извор: 24сата.хр
  • 06.12.2023. 09:04

Американка, коју је у нападу убио морски пас док је веслала на дасци на Бахамима, идентификовали су као стручњака за математику из Масачусетса, пише "Њујорк Тајмс".

Недавно се удала, а на путовању је била са супругом.

Лорен Ериксон Ван Варт (44) била је на одмору у Сандалс Ројал Бахамијан Ризорту.

Након што ју је у понедјељак напао морски пас док је била у води, преминула је од катасрофалних повреда, извијестиле су полицијске снаге Бахама у кратком саопштењу.

Лорен је веслала на дасци са својим супругом недалеко од обале одмаралишта с пет звјездица на острву Њу Провиденс у тренутку када ју је морски пас одвукао испод површине.

Спасилац, који је свједочио ужасном нападу, спасио је пар уз помоћ чамца и вратио их на обалу, гдје су жени пружили прву помоћ.

Међутим, Лорен је задобила 'озбиљне повреде десне стране тијела', укључујући подручје кука и горњих екстремитета. На лицу мјеста прогласили су је мртвом, саопштила је полиција, преноси "24сата.хр".

Њен супруг није повријеђен у нападу.


Сузана Манчић добила минималну пензију

Сузана Манчић добила минималну пензију

Лорен је радила као стручњак за математику у Курикулум Асосијејтсу, компанији са сједиштем у Билерики која пружа ресурсе за наставнике.

"Наш тим је сломљеног срца и тугује због губитка драге и поуздане колегинице и пријатељице. Лорен је била вољени члан нашег математичког уредничког тима и у сваки је материјал којег је дотакнула унијела своју дубоку преданост студентима и наставницима", рекао је извршни директор Роб Валдрон у изјави.

"Њена преданост изврсности и изванредном раду вођена је вишом сврхом, усмјереном на побољшање исхода учења за све. Наша заједница Курикулум Асосијејтс оплакује ову трагедију и изражава најдубљу љубав и подршку Лоренином дивном супругу и цијелој њеној породици", навела је.

Сандалс Ројал Бахамијан Ризорт потврдио је у изјави да су супружници били гости 'ол-инклузив мјеста', гдје стандардне собе коштају око 600 долара по ноћењу.

Још увијек није познато која је врста морског пса напала Лорен.

Бахами су дом за чак 40 различитих врста морских паса, укључујући морске псе 'бикове', 'тигрице' и црне морске псе, за које се зна да су агресивни.


Запаљен аутомобил оцу Маје Маринковић!

Запаљен аутомобил оцу Маје Маринковић!

Иако је иначе ријетка, смрт 44-годишњакиње означава други смртоносни напад морског пса на Бахамима у нешто мање од двије седмице.

Наиме, власти још увијек трагају за 47-годишњом Њемицом која је нестала крајем прошлог мјесеца након што ју је наводно напао морски пас док је ронила.

Прошле је године морски пас убио 58-годишњег путника америчког крузера из Пенсилваније који је ронио на сјеверу Бахама у близини Грин Кеја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм