Pripadnici Civilne zaštite Srpske

I najhrabriji imaju emocije: "Sve se slomilo u meni kada smo je izvukli"

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2023. 19:17

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Srpske timskim radom i zajedničkim djelovanjem sa turskim AFAD-om uspjeli su danas, šesti dan nakon razornih potresa u Kahramanmarašu, da ispod ruševina izvuku desetogodišnju djevojčicu.

Zadovoljstvo što su uspjeli spasiti bar jedan život iz praktično sravnjene sedmospratnice nisu krili. A i zašto bi? Svaki život je podjednako vrijedan a naoručito u ovakvim kataklizmičkim situacijama kada se nada polako gasi. 

Desetogodišnjakinja provela je šest dana ispod ruševina stambene zgrade u kojoj se u noći zemljotresa zadesila zato što je odlučila da prespava kod svoje bake. Njena porodica bila je na drugom mjestu. Baka, nažalost, nije preživjela i svih ovih dana mrtva je ležala kraj svoje unuke koja je, na sreću, preživjela razorni zemljotres. 

Hrabra djevojčica srčano je podnijela šest dana zatrpana u reševinama među dijelovima namješaja, urušenim zidovima i pored mrtve bake. Bila je svjesna kada su je spasilačke ekipe locirale i davala im je uputstva kako da dođu do nje. 

Članovi spasilačkog tima Republičke uprave civilne zaštite ponosi su na sebe i svoju ekipu, kao i na sve kolege koje učestvuju u akciji spašavanja.

Da su emocije i od ovih hrabrih ljudi jače svjedoče njihove izjave iz kampa u koji su se povukli da odmore nakon uspješno sprovedene akcije.

"Mene su malo emocije savladale u tom momentu kada smo je izvukli i predali Hitnoj pomoći. Osjećaj je bukvalno neopisiv. Da mi neko da sve milijarde svijeta ne može da zamijeni taj osjećaj. Bukvalno se sve u meni slomilo tog momenta. Od sreće nisam mogao da kontrolišem emocije“, kaže pripadnik Civilne zaštite Nenad Jovanović.

Njegov kolega Mladen Kulić dodaje da je osjećaj fantastičan.

"Mogu misliti šta se i djevojčici sve prolazilo kroz glavu - šest dana u tom mraku, hladnoći i svemu tome.. Ako Bog da oporaviće se ubrzo“, poručio je Kulić.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)