Руси преузели иницијативу на фронту

И Пољаци схватају: "Зеленски да изађе из бункера и отријезни се"

  • 01.12.2023. 15:20

Неуспјех контраофанзиве Оружаних снага Украјине и то што иницијатива прелази у руке руских снага требало би да отријезни предсједника Украјине Владимира Зеленског, сматра пољски генерал Валдемар Скшипчак у програму "ТОК ФМ".

"Зеленски сједи у бункеру скоро двије године. Није успио да оствари своје циљеве, које је најавио прије годину дана, није ослободио територије уз помоћ подршке са Запада. Генерално, за то сада нема шансе. Украјина неће имати другог избора осим да прекине ватру. Мораће да пронађе рјешење како би преживјела", рекао је генерал, а преноси РТ Балкан.

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Према ријечима пољског генерала, сада је руска војска кренула у офанзиву и има стратешку предност и то све док у Украјини цвјетају унутрашње несугласице.

"Најјачи ударац Украјини су несугласице унутар тамошњих елита и недостатак подршке Запада. То су заправо два разлога која могу да доведу до колапса Украјине", закључио је Скшипчак.

Додик: Јасно је да Русија не може изгубити, упркос притисцима Српска од почетка заузела исправан став

Додик: Јасно је да Русија не може изгубити, упркос притисцима Српска од почетка заузела исправан став

Дуго најављивана украјинска контраофанзива од које су и Запад и Украјина много очекивала, почела је 4. јуна. Три мјесеца након тога руски председник Владимир Путин је приметио да не само да је украјинска контраофанзива у застоју, већ уопште није успешна. Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, Украјинци нису постигли своје циљеве ни на једној линији фронта.

Свјесни тога, страни медији све чешће и "храбрије" пишу да је украјинска криза почела да замара САД и ЕУ и да подршка кијевском режиму слаби. Како преноси Ен-Би-Си, Запад полако наговара власти Кијева да ипак размисле о могућим мировним преговорима са Русијом, и да размотре чега би све могли да се одрекну да би постигли споразум.

Бањалучанин добровољац на фронту у Украјини: Њихова контраофанзива доживјела је дебакл

Бањалучанин добровољац на фронту у Украјини: Њихова контраофанзива доживјела је дебакл

Кијев је забринут што Запад показује потребу за дијалогом са Москвом, рекао је прошле недјеље Алексеј Данилов, секретар Савјета за националну безбједност и одбрану Украјине. С друге стране, Кремљ је напоменуо да што прије кијевски режим схвати да нема шанси на бојном пољу, то ће се прије отворити неки изгледи за ријешавање ситуације.

Пратите нас и путем Вибера