Ograničena konzumacija alkohola

Ibica bez žurki i opijanja, stroga ograničenja za turiste

  • Извор: Б92
  • 12.05.2022. 12:43

Vlada Balearskih ostrva želi da suzbije reputaciju ovog arhipelaga kao mjesta za zabavu i zloupotrebu alkohola uvođenjem novih strogih ograničenja i kazni za kršenje pravila koja će uticati na turiste.

Na primjer, neće više biti happy hour i sličnih promo ponuda koje podstiču konzumiranje alkohola. Prodavnice koje prodaju alkohol moraju da budu zatvorene od 21.30 do 8 ujutro, a i dalje je na snazi zabrana organizovanja obilaženje pabova i zabava na brodovima.

Turistima koji su uplatili all inclusive odmor, biće dopušteno da popiju samo šest pića dnevno, i to tri pića oko ručka i tri tokom večeri.

Pravila se odnose na all-inclusive turiste na Ibici, kao i na područjima Plaja de Palma, El Arenal, Magaluf i West End Sant Antoni de Portmany.

Osim pravila o alkoholu, uvedena su i druga ograničenja uključujući zabranu skakanja između balkona. Mjesta za koja se utvrdi da krše ova pravila s “ozbiljnim i vrlo teškim prekršajima” mogu se suočiti s kaznama od 60.000 do 600.000 evra, uz zabranu poslovanja do tri godine.

Pojedinci za koje se utvrdi da krše pravila mogu biti kažnjeni sa novčanom kaznom od 1.000 do 6.000 evra.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.