Milijarder

Ilon Mask spriječio ukrajinski napad na rusku flotu?

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2023. 22:39

Američki milijarder Ilon Mask spriječio je ukrajinski napad na rusku flotu, navodi se u novoj biografiji vlasnika "Spejs eksa" koju je pisao Volter Ajzakson.

Jedan ukrajinski napad podvodnim dronovima na rusku mornaričku flotu kod obala Krima bio je spriječen pošto je Ilon Mask tajno naredio da se sateliti "Starlink" isključe, navodi se u novoj biografiji vlasnika "Spejs eksa".

Ilon Mask je tajno naredio svojim inženjerima da isključe satelite "Starlink" iznad obala Krima prošle godine kako bi se spriječio ukrajinski napad na rusku mornaričku flotu, navodi se u objavljenom odlomku iz biografije Ilona Maska koju je pisao Volter Ajzakson, a koji Si-En-En ekskluzivno prenosi.

Ilindanski sabor u Rogatici

Ilindanski sabor u Rogatici

Biografija Ilona Maska biće objavljena 12. septembra.

Ajzakson piše kako su se ukrajinski podvodni dronovi opasani eksplozivom približili ruskim plovilima, ali su izgubili vezu i nasukali se na obalu ne nanijevši štetu. Maskova odluka, koja je navela ukrajinske zvaničnike da ga mole da ponovo uključi satelite, vođena je strahom da bi Rusija na ukrajinski napad odgovorila nuklearnim oružjem, čega se Mask, kako navodi Ajzakson, pribojavao nakon razgovora sa visokim ruskim zvaničnicima.

Svi su čuli njega, ali ga niko nije čuo: Ovo je jedini snimak glasa Kneleta!

Svi su čuli njega, ali ga niko nije čuo: Ovo je jedini snimak glasa Kneleta!

Kako dodaje Ajzakson, Mask se plašio "malog Perl Harbora", a bez obzira na to da li je namjeravao ili nije, postao je moćna osoba što američki zvaničnici nisu mogli da ignorišu.

Mask se, nakon što je Rusija remetila ukrajinske komunikacione sisteme uoči početka rata, saglasio da obezbijedi Ukrajini pristup satelitskim terminalima "Starlink", koji su postali ključni za ukrajinske vojne operacije, ali kada su sateliti korišćeni za napade protiv Rusije, vlasnik "Spejs eksa" i "Tvitera" počeo je da razmišlja da li je donio pravu odluku.

"Otkud ja u ovom ratu?", upitao je Mask Ajzaksona.

Misteriozno „zlatno jaje“ otkriveno na dnu mora!

Misteriozno „zlatno jaje“ otkriveno na dnu mora!

"Starlink nije namijenjen ratovanju. Nastao je da bi ljudi mogli da gledaju Netfliks i opuštaju se, da budu onlajn zbog škole i da čine druge miroljubive stvari, a ne napade dronovima", prenio je Ajzakson Maskove riječi.

Ajzakson je naveo da je ubrzo Mask bio na vezi sa Džejkom Salivenom, Bajdenovim savetnikom za nacionalnu bezbjednost, načelnikom generalštaba američke vojske Markom Milijem i ruskim ambasadorom u SAD kako bi preneo svoju zabrinutost i Vašingtonu i Moskvi. Istovremeno, prema Ajzaksonovim navodima, zamjenik ukrajinskog premijera Mihailo Fedorov SMS-om je tražio od Maska da obnovi vezu za podvodne dronove.

Da li je to Vukanović tražio da stranci smijene Dodika?

Da li je to Vukanović tražio da stranci smijene Dodika?


"Želim da vi, osoba koja menja svijet tehnologijom, da znate ovo", rekao je Fedorov Masku. Si-En-En navodi da Mask i "Spejs eks" nisu odgovorili na njihove zahtjeve za komentar.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм