Vlasti zabranile

Irak: Umjesto termina "homoseksualnost" koristiće se "seksualna devijantnost"

  • Извор: Агенције
  • 10.08.2023. 19:22

Vlasti u Iraku su zabranile medijima da koriste izraz "homoseksualnost" i propisale da se mora koristiti "seksualna devijantnost".

Zvanični regulator za medije Iraka u utorak je naredio svim medijima i društvenim mrežama koje posluju u toj arapskoj državi da termin "homoseksualnost" zamijene terminom "seksualna devijacija", prenosi Rojters.

Iračka komisija za komunikacije i medije je u saopštenju navela da je zabranjena i upotreba termina "rod". Komisija je zabranila svim telefonskim i internet provajderima kojima je izdata licenca da da koriste termine na svim njihovim mobilnim aplikacijama.

"Regulator naređuje medijskim organizacijama da ne koriste termin 'homoseksualnost' i da koriste ispravan izraz 'seksualna devijacija'", navodi se u saopštenju na arapskom jeziku.

Žena gola hodala ulicom, razbjesnila prisutne

Žena gola hodala ulicom, razbjesnila prisutne

Portparol vlade rekao je da kazna za kršenje pravila još nije određena, ali da bi mogla da podrazumijeva novčanu kaznu.

Irak ne kriminalizuje eksplicitno gej seks, ali koristi moralne klauzule u krivičnom zakonu kako bi se razračunavao sa LGBT zajednicom.

Vodeće iračke partije su, piše Rojters, u posljednja dva mjeseca pojačale kritike LGBT prava, a zastave duginih boja često su često paljene u protestima šiitskih muslimanskih frakcija protiv nedavnih spaljivanja Kurana u Švedskoj i Danskoj. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)